ماهی و کاهش افسردگی!

توسط

افسردگی و ماهی

افسردگی نوعی بیماری روحی است که اهمیت پیگیری و درمان آن همانند سایر بیماری های جسمی می باشد. آمارها در ایران حاکی از شیوع روزافزون افسردگی در کشور است و به گفته‌ی وزیر بهداشت بیش از ۱۲درصد مردم ایران افسرده هستند. برخی افراد در طول زندگی شاید فقط یک‌بار به این وضعیت دچار شوند، در حالی‌که افسردگی برای بسیاری دیگر یک وضعیت تکرارشونده است. این بیماری مانند سایر بیماری ها نیاز به مراجعه به پزشک و درمان اصولی و رعایت یک سری اصول و مصرف دارو و رژیم غذایی مخصوصی دارد، در این مطلب قصد داریم شما را  از تاثیرات شگفت انگیز ماهی برای مقابله و درمان افسردگی آگاه کنیم.

بیشتر بخوانید: چرا ورزشکاران باید ماهی بخورند؟

چرا مصرف ماهی به درمان افسردگی کمک می کند؟

ماهی منبعی کامل از انواع املاح و مواد مغذی است که بر افسردگی تاثیر می گذراند. در ادامه به بررسی این مواد موثر می پردازیم تا به تاثیر شگفت انگیز ماهی پی ببرید!

معجزه ی امگا 3 !

از مواد مغذی تاثیر گذار بر افسردگی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که با این بیماری مبارزه می کنند. انواع اسیدهای چرب امگا 3 در غلظت بسیار بالا در بافت مغز یافت می شوند و نقش مهمی در عملکرد عصبی و تنظیم خلق و خو دارند. مطالعه ای در سال 2014 منتظر شد که نشان می داد که اگرچه درمان های موثری برای افسردگی وجود دارد اما رژیم های غذایی که میزان قابل توجهی اسیدهای چرب اشباع نشده امگا 3 دارند می توانند بسیار سودمند باشند.

ماهی مانند ساير آبزيان غني از اسيدهاي چرب غير اشباع مانند امگا ۳، ايكوزا پنتانوئيك اسيد و دكوزاهگزانوئيك اسيد بوده كه مصرف آن از همان ابتداي دوران كودكي به ويژه در سنين مدرسه توصيه مي شود. بر اساس تحقيقات و بررسي هاي انجام شده، ميزان اسيدهاي چرب امگا ۳ در خون افراد مبتلا به افسردگي كمتر از ميزان طبيعي است، به اين علت مصرف ماهی تا حدودي در درمان و پيشگيري از افسردگي موثر است.

افسردگی و ماهی

ویتامین دی

در مناطقی از کره زمین که نور خورشید به اندازه کافی نیست، فقر ویتامین دی و در نتیجه افسردگی بسیار شایع است. برای مقابله با کمبود ویتامین دی، پیاده روی منظم زیر نور آفتاب را در برنامه روزانه خود قرار دهید. کارشناسان توصیه می کنند که روزانه بین 5 تا 10 هزار واحد بین المللی ویتامین دی می توانید دریافت کنید. مکمل های ویتامین دی نیز در بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی و داروخانه ها یافت می شوند. در صورتی که تمایل به مصرف کمل های آن ندارید میگو منبع مناسبی از این ویتامین می باشد.

 

ویتامین ب

دلایل بسیاری برای مصرف ویتامین ب از طریق رژیم غذایی وجود دارد. ویتامین ب به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد ضمن این که برای حفظ سلامت پوست، ناخن، چشم و افزایش انرژی ضروری است. اما کمبود این ویتامین می تواند به طور واقعی مشکل ساز شود. با توجه به اظهارات کارشناسان کلینیک مایو، عدم دریافت کافی ویتامین ب12 با برخی مشکلات روانی در ارتباط است به گونه ای که تقریبا یک چهارم زنان مبتلا به افسردگی شدید، از کمبود ویتامین ب 12 رنج می برند. ویتامین ب 12 در مواد غذایی مانند گوشت، ماهی، میگو، شیر، ماست، تخم مرغ و مرغ یافت می شود. این ویتامین در غذاهای گیاهی وجود ندارد. برخی مواد غذایی، مانند غلات غنی شده حاوی ویتامین ب 12 هستند.

 

ید

ید موجود در نمک های غنی شده، میگو و سایر غذاهای دریایی بخش مهمی از رژیم غذایی است و کمبود آن منجر به احساس خستگی و افسردگی می شود. کارشناسان توصیه می کنند که روزانه 150 میگروگرم ید باید از طریق رژیم غذایی یا مکمل ید به بدن برسد.

 

سلنیوم

مانند ید،‌ سلنیوم برای کارکرد درست تیروئید مهم است. این ماده به تبدیل هورمون تیروئید غیرفعالT4به هورمون تیروئید فعالT3کمک می‌کند. این ماده همچنین به آنتی اکسیدان‌های (گلوتاتیون پراکسیدار) ‌مهم ما کمک کرده و مانع اسیدهای چرب اشباع‌ نشده غشای سلولی ما ‌می‌شود. بزرگسالان روزانه به مصرف 55میکروگرم از سلنیوم نیاز دارند.

 

منیزیم

تخمین زده شده که تقریبا نیمی از افراد ایالات متحده دچار کمبود منیزیم هستند. اگر شما هم احتمالا یکی از این افراد هستید، می توانید سطح منیزیم خود را با استفاده از مکمل های آن و یا مصرف سبزیجات، حبوبات ،ماهی و میگو بالا ببرید. مصرف زیاد الکل، نمک، قهوه، شکر، نوشابه و ... می تواند سطح منیزیم بدن را به میزان قابل توجهی کاهش داده و باعث افسردگی شود. استرس نیز در اثر سطح منیزیم ناکافی رخ می دهد.

 

اسیدهای آمینه

این اسیدها به طور گسترده ای در ساخت عضله و حفظ عملکرد مغز مفید هستند. این اسیدها در غذهای سالم از جمله گوشت گاو، تخم مرغ، ماهی،میگو، حبوبات، دانه ها و آجیل یافت می شوند. کمبود اسیدهای آمینه می تواند منجر به تجربه افسردگی شدید شود.

 

 

آهن

بسیاری از زنان کم خونی ناشی از فقر آهن را تجربه می کنند؛ رایج ترین شکل کم خونی ناشی از تعداد کم سلول های قرمز خون. کمبود آهن علاوه بر این می تواند منجر به احساس خستگی، افسردگی، تحریک پذیری، شود. مطمئن شوید که از طریق رژیم غذایی سرشار از ماهی و میگو، مرغ و گوشت قرمز به میزان کافی آهن به بدن تان می رسانید.

ماهی و افسردگی

بیشتر بخوانید: چرا باید ماهی را جایگزین گوشت قرمز کنیم؟

 کلام آخر

خوب است بدانید که در کنار ماهی و آبزیان دریایی، مواد غذایی دیگری مانند انواع آجیل ها، آووکادو و شکلات تلخ نیز روی افسردگی تاثیر خوبی دارند پس از مصرف این مواد غافل نشوید.

 در انتها توجه کنید همانطور که بیماری های جسمی نیاز به مراجعه به پزشک و درمان اختصاصی دارند،  لازمه ی درمان افسردگی نیز مراجعه و مشاوره مرتب با روانشناس است و رژیم غذایی مناسب در کنار این گزینه جوابگو خواهد بود.

 

ارسال نظر
پاسخ دهید

فهرست

ایجاد یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه‌مندی‌ها.

ورود / ثبت نام