ماهی خنو (ینم/بره ماهی)
ماهی خنو غذایی دریایی سرشار از اسید چرب امگا 3 و پروتئین بوده و سطح استرس را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد. این ماهی کم کالری بوده و مقدار چربیهای اشباع شده در آن ناچیز است. به همین دلیل بهترین روش پخت برای این ماهی سرخ کردن است.
ماهی خنو
نام انگلیسی: Painted Sweetlips
نام بومی: بنت ناخدا، عروس ناخدا، خرینو، نیم
وزن سایز کوچک: 600 تا 700 گرم
وزن سایز متوسط: ا تا 300/1 کیلوگرم
وزن سایز بزرگ: 3 تا 4 کیلوگرم
ماهی خنو غذای دریایی سرشار از اسید چرب امگا 3 و پروتئین بوده و سطح استرس را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد. این ماهی کم کالری بوده و مقدار چربیهای اشباع شده در آن ناچیز است. به همین دلیل بهترین روش پخت برای این ماهی سرخ کردن است.
مدل های پاک کردن و میزان دور ریز:
- از وزن محصول پس از پاک کردن به میزان دور ریز محصول کم می شود.
پاک شده: شکافی زیر شکم ماهی ایجاد کرده و محتویات شکم و آبشش آن را خارج می کنیم. پولک ماهی را می زنیم اما سر و دم زده نمی شود.
میزان دور ریز مدل پاک شده: 250 الی 300 گرم
فیله شده: سر و دم ماهی پاک شده را می زنیم.سپس آن را از پهلو و به موازات مهره ها برش می دهیم و استخوان ها را جدا می کنیم
میزان دور ریز مدل فیله شده: 400 الی 450 گرم
قطعه شده: سر و دم ماهی پاک شده را میزنیم و سپس آن را به شکل قطعات مکعبی هم اندازه برش می دهیم.
میزان دور ریز مدل قطعه شده: 250 الی 300 گرم
روش های پخت:
این ماهی بسیار خوش طعم و لذیذ می باشد. این ماهی گزینه ی مناسبی برای سرخ کردن می باشد.
ارزش غذایی:
ماهی خنو دریایی سرشار از اسید چرب امگا 3 و پروتئین بوده و سطح استرس را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد.
این ماهی کم کالری بوده و مقدار چربیهای اشباع شده در آن ناچیز است ولی سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب ضروری امگا 3 است. امگا 3 ها چربیهای مفید و سالمی هستند که بدن قادر به تولید آن نیست. این اسیدهای چرب ضروری مسئولیت محافظت از پوست، تقویت عملکرد قلب و افزایش سلامتی قلب را بر عهده دارند.
مشخصات عمومی و ظاهری نوع صید و زیستگاه:
دهان ماهی خنو کوچک می باشد، لبها نسبتا ضخیم است، زیر چانه آن ۶ سوراخ دارد، باله پشتی دارای ۹ تا ۱۰ شعاع سخت و ۲۱ تا ۲۶ شعاع نرم، باله مخرجی دارای ۳ شعاع سخت و ۷ شعاع نرم می باشد و روی خط جانبی دارای ۲۸ تا ۱۱۷ عدد فلس میباشد و بدن به جز پوره از فلسهای شانهای پوشیده شدهاست. رنگ بدن در ماهیهای جوان تر دارای نوارهای طولی سیاه رنگ و در ماهی های بزرگنر دارای لکههای تیره میباشد و گاهی بر روی سر و بدن دارای لکههای زرد کمرنگ هستند.
این گونه ماهی در مناطق کم عمقی مثل مناطق صخره ای تا عمق 80 متری زیست میکند و تغذیه آنها بی مهرگان کفزی و ماهیهای کوچک می باشد. ماهیان بالغ از نظر زیستی با ماهیان نابالغ تفاوت دارد. ماهیان نا بالغ به صورت گروهی در کنار گیاهان دریایی زندگی می کنند و از موجودات روی این گیاهان تغذیه می کنند، اما ماهیان بالغ در مناطق صخرهای از میگوها، کرمهای پرتار و خرچگنها تغذیه می کنند.
ماهی خنو را در خلیج فارس با وسایلی نظیر قلاب دستی، گرگور و ترال کف، رشته قلاب طویل عمقی صید میکنند.